Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с alfa romeo gt 3.2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с alfa romeo gt 3.2

Та да си дойдем на думата,имам много странен проблем с въпросния автомобил.Три пъти вече ми се случва ,след автомивка колата спира да върви,отведнъж губи мощност стрелката за горивото пада рязко долу и няма потегляне.Ако пък тръгне,то го прави много рязко и пак забие или придърпва много силно.Видях се в чудо не смея да тръгна на дълъг път,вчера дори ми го направи в дъжда,до София никакви проблеми вече като влязох и се почна пак същата.Интересното е че като поизсъхне все едно нищо не е било,ясно е че някаде мокри,та въпроса ми е някой дали се е сблъсквал с таково нещо или поне идея каде е проблема.

Погледнахте ли боди компютъра да не е бил мокрен?
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Имах подобен проблем,прекъсваше,предърпваше и стрелката на горивото падаше до нула и се връщаше обратно.Оказа се,че буксата на едната дюза се беше охлабила и не правеше добър контакт.Огледай някъде там.
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

Има ли записана грешка ?

Ако аз трябва да хвърлям боб - проблем със захранването към бензиновата помпа. Намокрено реле, бушон. Ако релетата са на същото място като при моята 2.5 , няма да се учудя да има начин да се мокрят.
        ...

Comment

Боди компютъра го гледаха не беше мокър.Грешките които записваше бяха на 1,2,3 цилиндър,потенциометър и още нещо имаше но не си смомням,а относно буксата до там няма как да стигне вода проблема винаги се появява след като се намокри колата по един или друг начин ноще погледна и това де.
          Last edited by tancho; d.m.y г., 22:12.

Comment

Маса(-).
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И маса гледахме всичко наред.В момента грешките са изчистени,колата е суха и нито записва нови,нито прави някакви прблеми,върви си екстра но не се знае докога.

Comment

Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщение
                И маса гледахме всичко наред.В момента грешките са изчистени,колата е суха и нито записва нови,нито прави някакви прблеми,върви си екстра но не се знае докога.
                Днес ще вали
                Всички маси по колата ли проверхте?
                При мъгла цялата кола е конденз, тогава работи ли добре?
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от tancho Покажи съобщение
                  Боди компютъра го гледаха не беше мокър.Грешките които записваше бяха на 1,2,3 цилиндър,потенциометър и още нещо имаше но не си смомням,а относно буксата до там няма как да стигне вода проблема винаги се появява след като се намокри колата по един или друг начин ноще погледна и това де.
                  Кой потенциометър по точно......има един от педала на газта към екуто, дето има кофти буксичка завряна на майна си райна под таблото(поне при 156 е така) дето прави проблеми понякога, не знам при ГТ къде точно седи и дали може да се намокри.......
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

При мъгла няма проблем,масите са проверени,даже два пъти влиза в сервиз заради този проблем,като първия наистина беше причина в масата,втория мисля че пак в тая насока беше,но проблема си остава.Относно грешките за потенциометъра бяха две.Днес вали цял ден но няма проблем,обяснявам си го че карам градско и скоростта не е висока,а оня ден карах по магистрала та си мисля че от високата скорост някаде създава завихряне и мокри,не знам опитвам се да вържа нещата.

Comment

Comment

Не съм наясно как е при GT 3.2, но подобно нещо ми се е случвало на 146-цата и проблемът беше в релетата отпред до акумулатора.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35198
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Working...
                        X